information about camping du BatutInformatie

In deze veeleisende moderne dagen, met piepende wekkers, mobiele telefoons, en iPods, kan het soms allemaal te veel worden. Waarom ontsnap je dan niet even aan deze digitale wereld? Kom genieten van de Zuid Franse zon, de natuur en boven al: de rust. Klinkt aantrekkelijk, niet? Na een dag of twee middeleeuwse dorpjes ontdekken, of prachtige wandeltochten over eeuwen oude paden, zal de stress en spanningen van het kantoor voelen als een verre herinnering. Nou, voor een tijdje tenminste.
Camping du BATUT biedt een ruime keuze aan staanplaatsen. Het hoofdveld is vlak, weelderig en schaduwrijk. De beste positie is echter ongetwijfeld direct naast de rivier: wat is er nu beter dan weg te dommelen bij het geluid van kabbelend water?

De directe ligging aan de rivier de Tarn onderscheidt ons van andere campings in de regio. De Tarn is uitstekend geschikt om te zwemmen, te kanoën, en te vissen (met vergunning). Kampeerders kunnen hun hengel uitgooien en geduldig wachten op een forel, snoek of baars. Zorg er ook voor dat je een fatsoenlijk paar wandelschoenen mee neemt, want de omgeving van Camping du BATUT is een droomgebied voor wandelaars.
Er leiden een aantal mooie paden direct vanaf de camping de heuvels in.
In de omgeving van de camping is er een verscheidenheid aan lokale rijkdommen die reizigers te wachten staat. Een van deze door de mens gecreëerde wonderen is het adembenemende viaduct van Millau. Deze hoogste brug ter wereld, met een mast van 342 meter boven de basis, is hoger dan de Eiffeltoren. Deze ongelofelijke staalconstructie, ontworpen door de Franse ingenieur Michel Virlogeux, is gerangschikt als een van de grootste technische prestaties van alle tijden. Voor de overtocht vragen ze wel tol maar het is zeker de moeite waard.
Als jij op zoek bent naar een rustige sfeer waar je kunt ontspannen, jeu de boules spelen, of genieten van de bezienswaardigheden die de Aveyron te bieden heeft, dan is du BATUT een camping voor jou. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op een plek waar het enige echte nadeel is dat je wakker wordt door je “eigen” rivier.